kallas

Κέικ Μπανάνας

80'

8-10

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα & 20 λεπτά

 

Riso Scotti Almond Unsweetened

 

Υλικά

  • 3 κ.σ. λιναρόσπορος κοπανιστός
  • 112 ml νερό
  • 160 ml λάδι καρύδας
  • 190 γρ. μέλι
  • 95 ml γάλα Άγλυκο Αμυγδάλου Riso Scotti Almond Unsweetened
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 385 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3/4 κ. γ. κανέλα
  • 1 1/2 κ. γ. σόδα μαγειρική
  • 3/4 κ. γ. αλάτι
  • 1/2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι σκόνη βανίλιας
  • 100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κοπανισμένο λιναρόσπορο με το νερό και άφησε το στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Σε δεύτερο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και τη σόδα και αφήστε τα στην άκρη.
  • Σε μία λεκάνη ανακάτεψε το γάλα, το λιωμένο λάδι καρύδας, το μέλι και το μείγμα του λιναρόσπορου. Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν.
  • Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέστε τις στο μείγμα, ανακατεύοντας για να ενωθούν.
  • Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και με μια σπάτουλά ή κουτάλι ενώστε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να μην φαίνονται κομματάκια από το αλεύρι.
  • Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Λαδώστε μια μακρόστενη φόρμα, δεν χρειάζεται να την αλευρώσετε και αδειάστε μέσα το μείγμα. Με μία σπάτουλα στρώστε την επιφάνεια του μείγματος, κόψετε 2 κάθετες φέτες μπανάνας περίπου ½ εκατοστό πάχος και απλώστε τις στην επιφάνεια του κέικ.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για 10’ και μετά αφαιρέστε το.
  • Για μεγαλύτερη απόλαυση σερβίρετε με φυστικοβούτυρο.