kallas

ΑΡΑΝΤΣΙΝΙ (ARANCINI)

35'

3-4

Βασικό προϊόν για την παρούσα συνταγή: ρύζι Riso Scotti Arborio

Υλικά

  • 250 g ρύζι Riso Scotti Arborio
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 400 ml ζωμό (κρέατος ή λαχανικών)
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • 50 γρ παρμεζάνα
  • 2 αυγά
  • 100 γρ μοτσαρέλα
  • Για το πανάρισμα
  • 50 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 100 γρ αλεύρι
  • 100 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα (περίπου 400ml)

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα αναμιγνύουμε τον ζωμό και το κρασί και σε αυτό το μείγμα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα φαρδύ ρηχό σκεύος βάζουμε το ζεστό ρύζι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και την τριμμένη παρμεζάνα στο ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε μπαλάκια ρυζιού σαν μικρά κεφτεδάκια, και πιέζουμε ένα κύβο μοτσαρέλας σε κάθε μπαλάκι και το κλείνουμε.
  • Χτυπάμε το άλλο αυγό με το γάλα, περνάμε τα μπαλάκια από το αλεύρι, μετά το αυγό και τέλος τη φρυγανιά.
  • Τηγανίζουμε τις μπάλες σε βαθύ τηγάνι σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.