kallas

Κρεμώδες πράσινο ριζότο με γαρίδες

15'

2

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

 

President Κρέμα Γάλακτος light 12% 200ml

Arborio Riso Scotti

 

Υλικά

  • 1 συσκευασία President Κρέμα Γάλακτος light 12% 200ml
  • 2 κρεμμύδια εσαλότ
  • 100ml λευκό κρασί
  • 750ml ζωμός λαχανικών
  • 260 γρ  ρύζι Arborio Riso Scotti
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ σπανάκι φρέσκο
  • 150 γρ λάχανο Romanesco (άνθη λάχανου)
  • Φρέσκος βασιλικός
  • 400 γρ γαρίδες αποφλοιομένες
  • 40 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα, τα ροδίζουμε σε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι Arborio Riso Scotti και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν ημιδιαφανείς οι κόκκοι.
  • Ρίχνουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνοντας τακτικά ζωμό καθώς το ρύζι το απορροφά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα φύλλα του σπανακιού, τα άνθη λάχανου Romanesco και μετά από 10 λεπτά τον μισό βασιλικό και τις γαρίδες.
  • Προσθέτουμε περισσότερο ή λιγότερο υγρό, ώστε μετά από 15-18 λεπτά το ρύζι να έχει ψηθεί, αλλά να παραμένει al dente.
  • Σβήνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος President 12% και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει 2-3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό, γαρνίροντας με κουκουνάρι και τον υπόλοιπο φρέσκο ​​βασιλικό.